Cursus Minder Stress & Mindfulness

Voel jij je regelmatig..... moe, gespannen, gestresst, opgebrand, lusteloos, overprikkeld, niet goed in je vel, gevoelloos, afgestompt, uitgeput, steeds vroeger wakker, opgejaagd of overprikkeld? Neem deze waarschuwingssignalen serieus! Kom in actie voor het te laat is en meld je aan
Cursusdata & locaties

Cursus Minder Stress & Mindfulness

Ervaar jij (teveel) stress? 

Steeds meer mensen ervaren (teveel) stress in hun leven en het kan lang duren voordat ze in actie komen. De klachten stapelen zich vaak op, maar ze worden vaak genegeerd of weggewuifd. Denk aan klachten als angstige gevoelens, slaapproblemen, burn-out achtige verschijnselen, oververmoeid en uitgeput zijn, continu in de stress-stand staan en niet meer kunnen ontspannen, altijd een innerlijke onrust voelen, veel piekeren en malen, depressieve gevoelens hebben. Er heerst onder ons een soort van macho cultuur. 

We moeten alles maar kunnen, we moeten doorgaan, we zijn geen watjes. We zijn streng voor onzelf, kritisch ook. Totdat het op een gegeven moment niet meer gaat….. Todat je echt niet meer kan. Je bent zo leeg en uitgeput. Je hebt een burn-out….

Zorg ervoor dat het bij jou niet zover komt! Herken de waarschuwingssignalen. Stop met negeren en kom in actie! Meld je aan voor de cursus Minder Stress & Mindfulness of vraag een gratis coachgesprek aan voor individuele begeleiding.

Yin Yoga is afwijkend van de andere yoga vormen en is toegankelijk voor beginnende yogi’s. ‘Yin’ staat voor het vrouwelijke en het zachte. Het is het tegenovergestelde van ‘Yang’, het mannelijke en het vurige.” Yin yoga is passief, je houdt de houdingen langer aan, tussen de 3 en 5 minuten en beweegt zo min mogelijk. Zo kun je goed aandacht geven aan een bepaald deel van het lichaam. Je bindweefsel wordt opgerekt en er ontstaat meer opening in het lichaam.

Terwijl jij in je houding ligt en de stilte in jezelf opzoekt, komen de trillingen van de klankschaal voelbaar in jouw lichaam. De klank en trilling van klankschalen hebben een prachtige helende werking. Door de klanken komt ook de gedachtestroom makkelijker tot rust en wordt je op een veilige manier naar een diepe ontspanning gebracht.

Elke klank voelt anders; de lage klanken geven je aardse rust (vanuit de wortelchakra) terwijl de hogere klanken juist energie geven (kruin chakra).

Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt.

Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. De klankmassage. Je voelt de trilling in je hele lichaam.

De werking van klankschalen uit zich op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel. Naast klankschalen zal Angela je ook ondersteunen met prachtige andere instrumenten zoals bijvoorbeeld de Indiase windies, Afrikaanse sansula, Rusische RAV, Sjamanendrum…. En maakt Angela gebruik van haar stem. Alles is pure improvisatie afgestemd op het hier en nu.

Over Angela

Over Angela

Klankbeleving

Angela is een trotse moeder van vier kinderen en woont in het mooie Gaasterland. Zij is graag in de natuur. Klank, Kleur en Geur is haar passie. Ze geeft sinds 2004 klankbelevingen voor jong en oud, in groepen en individuele sessies. Zingen doet zij van kleins af aan, muziek zit in haar lijf. Zij vertaalt de klanken die aanwezig zijn in het moment, als energievorm, met haar stem.
Angela:”Om jullie in deze Yin Yoga XL te mogen ondersteunen met klanken is voor mij een eer.”

Over Nicolette

Over Nicolette

Yoga, meditatie, mindfulness

Nicolette woont met haar kinderen in Balk. Yoga heeft haar leven in positieve zin enorm veranderd. Nicolette: “Yoga is absoluut niet zweverig. Het heeft juist alles te maken met in je kracht staan. Mijn yogalessen zijn geschikt voor iedereen, jong, oud, ervaren, onervaren” Nicolette is officieel yogadocente Hatha, Vinyassa en Yin Yoga (RYT 200+ Yoga Alliance). Naast yogalessen geeft ze meditatie- en mindfulness cursussen en is ze life coach en systeem therapeut Familie opstellingen. 

AANVULLENDE INFO 

WANEER?
Zondag 5 april 2020.

TIJDSTIP
Van 11.00 uur tot 13.00 uur

LOCATIE
De Spylder dorps- en cultuurhuis Warns
Buorren 23
8721 GM Warns

VOOR WIE IS DE LES GESCHIKT?
Deze unieke les is geschikt voor beginnende en gevorderde yogi(ni)’s.

Helaas niet geschikt voor zwangeren

DOCENTEN
Angela (Klankbeleving)
Nicolette van Oortmerssen (Yin Yoga)

VRAGEN
Angela: angela.klanken@gmail.com
Nicolette: info@coachjezelfnaargeluk.nl

INVESTERING
inclusief onbeperkt biologische thee en iets lekkers 

LESKLANTEN: € 20,00 (kortingscode KLANT)
NIET-LESKLANTEN: € 25,00